måndag 28 januari 2008

Vattnigt kött från Scan.

Jag köpte lövbiff på Hemköp för att göra Biff Stroganoff. Paketet var märkt med Scan så jag tror att det kom därifrån. Tack Hemköp för att ni har en riktig datummärkning med både förpackningsdatum och bäst-före-datum!

Men vad gör ni med köttet på Scan? Hur får ni så mycket vatten i det? Med hjälp av nitrat kanske? Misstanken infinner sig lätt, det är kanske för att förtjänsten skall bli större.

Jag tog ut köttet ur kylskåpet i god tid för att det skulle få rumstemperatur innan tillagning.
Strimlade lövbiffen och la smör i stekpannan för att bryna köttet. Men det var omöjligt att få färg på köttet. Ca en dl vätska kom ur ett halvt kilo lövbiff vilket gjorde att köttet kokade istället för att brynas. Det händer varje gång när jag köpt Scan-kött. Det är omöjligt att bryna.

Nu är det så att jag brukar köpa kött hos en riktig charkuterist när jag skall ha gäster. Och tänka sig, det är aldrig några problem med det köttet. Mört och välstyckat är det, till skillnad från det som har Scan-ursprung.

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst är det oaptitligt med grått kött? Rent av äckligt. Det är ju inget nytt precis, har ju varit så i många herrans år. Skönt att någon reagerar.